Archive for the ‘Aktivitete’ Category

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Arkitektëve

Unioni Shqiptar i Arkitëktëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban u vu në dijeni rastësisht për ekzistencën e një draft ligji “Për Urdhërin Profesional të Arkitekteve” të hartuar në mënyrë të njëanshme dhe paragjykuese. Ndërkaq është zhvilluar edhe një takim me pjesëmarrje të kufizuar nga iniciuesit e këtij projektligji, […]

lexo me teper...

AUA aplikon zyrtarisht për t’u anëtarësuar në ECTP-CEU (European Council of Spatial Planners – Conseil Européen des Urbanistes).

Unioni Shqiptar i Arkitektëve Urbanistëve dhe Planifikuesve, pas një perjudhe kontaktesh të vazhdueshme, aplikon zyrtarisht për t’u anëtarësuar në ECTP-CEU (European Council of Spatial Planners – Conseil Européen des Urbanistes). Aplikimi po shqyrtohet në këtë moment nga Komiteti Egzekutiv i cili do të propozojë pranimin e Unionit […]

lexo me teper...

ÇMIMI I ARKITEKTURËS SHQIPTARE 2014

Çmimi i Arkitekturës Shqiptare 2014   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesveka kënaqësinë të njoftojë dhënien e “Çmimit të Arkitekturës Shqiptare 2014” në dy kadegori, për arkitektë të afirmuar dhe për të rinj, deri në 40 vjeç. Çmimi nderon arkitektë të cilët kanë dalluar, nëpërmjet veprimtarisë […]

lexo me teper...

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve

  Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve i është dërguar për mendim, prej drejtorisë së përgjithshme të Zhvillimit Urban të Ministrisë së Zhvillimit Urban dhe Turizmit, projektligji dhe rregullorja e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve. Duke vlerësuar qasjen gjithëpërfshirëse të ministrisë, anëtarët e Unionit Shqiptar […]

lexo me teper...

ÇMIMI I ARKITEKTURËS SHQIPTARE 2014

ÇMIMI I ARKITEKTURËS SHQIPTARE 2014

  Deklarata për shtyp e shpalljes së fituesve të “Çmimit të Arkitekturës Shqiptare 2014”   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve ka kënaqësinë të njoftojë dhënien e “Çmimit të Arkitekturës Shqiptare 2014” në dy kadegori, për arkitektë të afirmuar dhe për të rinj, deri në 40 […]

lexo me teper...

Deklarate per shtyp mbi fillimin e punimeve per ndertimin e xhamise se re në qender të Tiranës

Në takimin e fundit të Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve të datës 9 Maj 2013, ndër temat e diskutuara ishte edhe qendrimi i Unionit mbi fillimin e punimeve per ndertimin e xhamise se re në qender të Tiranës. Nga anetaret u shprehen një seri shqetesimesh […]

lexo me teper...

social event : ALBANIAN AVANT-GUARD ARCHITECTURE

Pershendetje,   Do te doja t’ju ftoja ne nje seri te ngjeshur eventesh kete fundjave. Keto aktivitete organizohen ne bashkepunim te ngushte me Arch_House dhe Googoats dy nga ambientet me aktive te arkitektures ne Tirane.   ALBANIAN AVANT-GUARD ARCHITECTURE . Do te kete Ekspozite, pije, muzike, prezantime, […]

lexo me teper...

Sofia Architecture Week

Sofia Architecture Week

Sofia Architecture Week   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban u ftua të shkëmbente eksperiancën në organizimin e aktiviteteve mbi arkitekturën në Panelit Ballkanik të Javës së Arkitekturës në Sofie. Sofia Architecture Week (26 Nëntor – 2 Dhjetor 2012) është një festival arkitekture i cili […]

lexo me teper...

Javët e Arkitekturës në Tiranë

Javët e Arkitekturës në Tiranë

Javët e Arkitekturës në Tiranë   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve e Planifikuesve ishte njëri ndër promovuesit dhe mbështetësit e Javëve të Arkitekturës në Tiranë TAW 2012 . Qëllimi i TAW ishte promovimi i shkëmbimit ndërkombëtar të njëhurive mes profesionistëve dhe tërheqja e vëmendjes së publikut drejt […]

lexo me teper...

Deklaratë: “Konkursi për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë”

Deklaratë: “Konkursi për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë”

Deklaratë për shtyp 26 Mars 2012   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve u njoh me propozimet e konkursit për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë. Me anë të kësaj deklarate duam të përshëndesim nismën e autoriteteve për të përkujtuar këtë moment historik për kombin tonë, […]

lexo me teper...