Archive for the ‘Aktivitete’ Category

Deklarate mbi : ” Për zgjerimin e rrugës së Elbasanit”

Deklarate mbi : ” Për zgjerimin e rrugës së Elbasanit”

Deklaratë për shtyp 19 Qershor 2012 Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve shpreh shqetësimin për iniciativën e fundit të Bashkisë Tiranë për zgjerimin e rrugës së Elbasanit. Duke mos paragjykuar arsyet e këtij zgjerimi, duhet të nënvizojmë se për momentin, projekti me impakt publik mbetet ende […]

lexo me teper...

Deklaratë publike: “Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues”

Deklaratë publike: “Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues”

Deklaratë publike. Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues, Tiranë 18 Qershor 2012   I nderuar Z. Basha, Unioni i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urbanë, AUA, përgëzon angazhimin tuaj personal dhe të stafit të Bashkisë Tiranë për t’ju përmbajtur premtimit publik për të realizuar hartimin e planit […]

lexo me teper...

Deklarate per “Zgjatja e bulevardit të Veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës”

Deklarate per “Zgjatja e bulevardit të Veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës”

Deklaratë për shtyp 12 Mars 2012   U njohëm me kënaqësi me zhvillimin e konkursit për zgjatjen e bulevardit të veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës. Me këtë rast duam të përgëzojmë organizuesit dhe Bashkinë e Tiranës për marrjen përsipër të një iniziative […]

lexo me teper...

Play the City Tirana

  Play the City Tirana   Play the City, Balkan in de Polder dhe Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve propozojnë një eksperiment që e trajton qytetin si një laborator social e prodhues. Ndërmjet 6 dhe 8 tetorit 2012 city gaming u përdor për të krijuar […]

lexo me teper...

Konkurs për Stcionin e ri Multimodal të Tiranës

Konkurs për Stcionin e ri Multimodal të Tiranës

Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban ishte njëri ndër promovuesit dhe organizatorët e Konkursit të Ideve mbi Stacionin e ri Multimodal të Tiranës. Juria ndërkombëtare e kryesuar nga Winy Maas MVRDV përbëhej gjithashtu nga arkitektë, planifikues, profesorë dhe përfaqësues të institucioneve të qeverisjes vendore. Projekti […]

lexo me teper...

Konferenca Shkencore [Re]appropriation of the city

Konferenca Shkencore [Re]appropriation of the city

Konferenca Shkencore [Re]appropriation of the city Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban ishte ndër promovuesit e konferencës shkencore {Re} appropriation of the city. Kjo konferencë u zhvillua në Tiranë në datat 9 – 13 tetor 2012. Tema e konferencës kishte për synim të trajtonte arkitekturën […]

lexo me teper...

Deklarate per shtyp mbi konkursin per zgjatjen e bulevardit te Tiranes

U njohëm me kënaqësi me zhvillimin e konkursit për zgjatjen e bulevardit të veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës. Me këtë rast duam të përgëzojmë organizuesit dhe Bashkinë e Tiranës për marrjen përsipër të një iniziative të tillë. Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve […]

lexo me teper...