Archive for the ‘Reagime Publike’ Category

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Arkitektëve

Unioni Shqiptar i Arkitëktëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban u vu në dijeni rastësisht për ekzistencën e një draft ligji “Për Urdhërin Profesional të Arkitekteve” të hartuar në mënyrë të njëanshme dhe paragjykuese. Ndërkaq është zhvilluar edhe një takim me pjesëmarrje të kufizuar nga iniciuesit e këtij projektligji, […]

lexo me teper...

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve

  Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve i është dërguar për mendim, prej drejtorisë së përgjithshme të Zhvillimit Urban të Ministrisë së Zhvillimit Urban dhe Turizmit, projektligji dhe rregullorja e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve. Duke vlerësuar qasjen gjithëpërfshirëse të ministrisë, anëtarët e Unionit Shqiptar […]

lexo me teper...

Deklarate per shtyp mbi fillimin e punimeve per ndertimin e xhamise se re në qender të Tiranës

Në takimin e fundit të Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve të datës 9 Maj 2013, ndër temat e diskutuara ishte edhe qendrimi i Unionit mbi fillimin e punimeve per ndertimin e xhamise se re në qender të Tiranës. Nga anetaret u shprehen një seri shqetesimesh […]

lexo me teper...

Deklaratë: “Konkursi për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë”

Deklaratë: “Konkursi për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë”

Deklaratë për shtyp 26 Mars 2012   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve u njoh me propozimet e konkursit për monumentin e 100 vjetorit të pavarsisë. Me anë të kësaj deklarate duam të përshëndesim nismën e autoriteteve për të përkujtuar këtë moment historik për kombin tonë, […]

lexo me teper...

Deklarate mbi : ” Për zgjerimin e rrugës së Elbasanit”

Deklarate mbi : ” Për zgjerimin e rrugës së Elbasanit”

Deklaratë për shtyp 19 Qershor 2012 Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve shpreh shqetësimin për iniciativën e fundit të Bashkisë Tiranë për zgjerimin e rrugës së Elbasanit. Duke mos paragjykuar arsyet e këtij zgjerimi, duhet të nënvizojmë se për momentin, projekti me impakt publik mbetet ende […]

lexo me teper...

Deklaratë publike: “Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues”

Deklaratë publike: “Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues”

Deklaratë publike. Kërkesë informacioni mbi Planin e Përgjithshëm Rregullues, Tiranë 18 Qershor 2012   I nderuar Z. Basha, Unioni i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urbanë, AUA, përgëzon angazhimin tuaj personal dhe të stafit të Bashkisë Tiranë për t’ju përmbajtur premtimit publik për të realizuar hartimin e planit […]

lexo me teper...

Deklarate per “Zgjatja e bulevardit të Veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës”

Deklarate per “Zgjatja e bulevardit të Veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës”

Deklaratë për shtyp 12 Mars 2012   U njohëm me kënaqësi me zhvillimin e konkursit për zgjatjen e bulevardit të veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës. Me këtë rast duam të përgëzojmë organizuesit dhe Bashkinë e Tiranës për marrjen përsipër të një iniziative […]

lexo me teper...

Deklarate per shtyp mbi konkursin per zgjatjen e bulevardit te Tiranes

U njohëm me kënaqësi me zhvillimin e konkursit për zgjatjen e bulevardit të veriut dhe për risistemimin e zonës përgjatë Lumit të Tiranës. Me këtë rast duam të përgëzojmë organizuesit dhe Bashkinë e Tiranës për marrjen përsipër të një iniziative të tillë. Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve […]

lexo me teper...