Archive for the ‘Te reja’ Category

AUA aplikon zyrtarisht për t’u anëtarësuar në ECTP-CEU (European Council of Spatial Planners – Conseil Européen des Urbanistes).

Unioni Shqiptar i Arkitektëve Urbanistëve dhe Planifikuesve, pas një perjudhe kontaktesh të vazhdueshme, aplikon zyrtarisht për t’u anëtarësuar në ECTP-CEU (European Council of Spatial Planners – Conseil Européen des Urbanistes). Aplikimi po shqyrtohet në këtë moment nga Komiteti Egzekutiv i cili do të propozojë pranimin e Unionit […]

lexo me teper...

Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban në Komisionin Parlamentar për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin

Kryetari i AUA Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban, Z.Ledian Bregasi ishte dje i ftuar në Komisionin Parlamentar për Veprimtarinë Prodhuese, Tregtinë dhe Mjedisin ku u diskutua Projekt Ligji i ri per Planifikimin e Territorit. AUA dha mendimin e unionit për përmiresime të metejshme të ligjit duke […]

lexo me teper...

Perfaqesues te AUA ne Prishtina Architecture Week 2014

       Ledian Bregasi dhe Saimir Kristo do te perfaqesojne Unionin Shqiptar te Arkitekteve Urbanisteve dhe Planifikuesve Urban ne Prishtina Architecture Week. Ne daten 1 Korrik 2014 ata do te mbajne nga nje prezantim ne kuader te PAW qe kete vit organizohet ne datat 30 Qershor – 5 […]

lexo me teper...

Call for Papers, What’s the Matter? International Conference

          Apologies for multiple mailings  The European Network of Heads of Schools of Architecture and the European Association for Architectural Education in collaboration with The School of Architecture of Valles UPV and hosted by the Chamber of Architects of Catalunya and The School of Architecture of […]

lexo me teper...

International Design Contest Trieste Contemporanea

The Trieste Contemporanea Committee announces the eleventh edition of the International Design Contest Trieste Contemporanea with the aim of showcasing the most original design offerings from the countries of Central Eastern Europe. The initiative is under the patronage of the Italian Ministry of Foreign Affairs and the […]

lexo me teper...

ÇMIMI I ARKITEKTURËS SHQIPTARE 2014

Çmimi i Arkitekturës Shqiptare 2014   Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesveka kënaqësinë të njoftojë dhënien e “Çmimit të Arkitekturës Shqiptare 2014” në dy kadegori, për arkitektë të afirmuar dhe për të rinj, deri në 40 vjeç. Çmimi nderon arkitektë të cilët kanë dalluar, nëpërmjet veprimtarisë […]

lexo me teper...

Open architectural competition for concept design of the Central Square of Plovdiv

  WhAT Association has just launched an open architectural competition for concept design of the Central Square of Plovdiv (Bulgaria’s second biggest city). The Municipality of Plovdiv and One Architecture Week Bulgaria would like to invite worldwide architects to participate. The competition is to outline the future of […]

lexo me teper...

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve

  Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve i është dërguar për mendim, prej drejtorisë së përgjithshme të Zhvillimit Urban të Ministrisë së Zhvillimit Urban dhe Turizmit, projektligji dhe rregullorja e Urdhërit Profesional të Inxhinierëve dhe Arkitektëve. Duke vlerësuar qasjen gjithëpërfshirëse të ministrisë, anëtarët e Unionit Shqiptar […]

lexo me teper...

Takimi 17 Janar 2013

Takimi 17 Janar 2013

Ju bejmë me dije se në datën 17 Janar 2013 u mbajt takimi i radhes i anëtarëve të Unionit Shqiptar Të Arkitektëve, Urbanistëve e Planifikuesve Urban. Në këtë mbledhje morën pjesë rreth 50 prej anëtarëve duke përfshirë dhe anëtarët themelues. Mbledhja u hap me prezantimin e broshures […]

lexo me teper...

Vizioni i AUA

Vizioni i Unionit Shqiptar të Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve – AUA u themelua si përgjigjje ndaj nevojës për një përfaqësim të plotë të komunitetit të arkitektëve, urbanistëve dhe planifikuesve në Shqipëri. Ky komunitet i ri dhe në rritje, duke patur […]

lexo me teper...