Archive for the ‘Uncategorized’ Category

Peticion kundër projekligjit për urdhërin e arkitektëve

lexo me teper...

Deklaratë për shtyp mbi Projektligjin për Krijimin e Urdhërit Profesional të Arkitektëve

Unioni Shqiptar i Arkitëktëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve Urban u vu në dijeni rastësisht për ekzistencën e një draft ligji “Për Urdhërin Profesional të Arkitekteve” të hartuar në mënyrë të njëanshme dhe paragjykuese. Ndërkaq është zhvilluar edhe një takim me pjesëmarrje të kufizuar nga iniciuesit e këtij projektligji, […]

lexo me teper...

Open architectural competition for concept design of the Central Square of Plovdiv

  WhAT Association has just launched an open architectural competition for concept design of the Central Square of Plovdiv (Bulgaria’s second biggest city). The Municipality of Plovdiv and One Architecture Week Bulgaria would like to invite worldwide architects to participate. The competition is to outline the future of […]

lexo me teper...

Deklarate per shtyp mbi konkursin per Waterfront-in te ri te qytetit te Vlores

Unioni Shqiptar i Arkitektëve, Urbanistëve dhe Planifikuesve ka ndjekur me vëmendje të veçantë konkursin për Waterfront-in e ri të qytetit të Vlorës. Eshtë për t’u përgëzuar fakti që organizatorët vendosën të krijojnë një konkurs të hapur ndaj të gjithëve.   Gjithsesi, si përfaqësues i interesave të arkitektëve, […]

lexo me teper...